Pénzügyi ügyintéző álláshirdetés!
2018-01-11
Munkatársakat keresünk azonnali kezdéssel!
2018-01-23
Show all

Ez az ellátási forma a saját otthonunkban élő, elsősorban idős és beteg rászorulók önálló életvitelének támogatását szolgálja. Az ellátás önkéntesen, saját kezdeményezésre vehető igénybe – szóban vagy írásban. Az ellátást kezdeményezheti még a háziorvos és a lakókörnyezetből bárki, aki ellátatlan, idős vagy szociálisan rászorult embert észlel.

Az ellátás megkezdése előtt a gondozónő, vezető gondozó előgondozást végez. Ezt követően az intézményvezető igazolást állít ki a gondozási szükséglet mértékéről, melynek eredménye minimum 1 órás gondozási szükséglet kell, hogy legyen az ellátás igénybevételéhez. Amennyiben 4 órán túli gondozási szükséglettel rendelkezik az idős személy, az előgondozást végző személy tájékoztatja, információt nyújt a bentlakásos intézményi elhelyezéssel kapcsolatosan.

Az idős személy szükséglete szerint a gondozónő feladatai közé tartozhatnak az alábbi feladatok: a személyi- (pl.: fürdetés, mosdatás), környezeti- (pl.: mosás, mosogatás, közvetlen élettér) higénia biztosítása, az egészségügyi és mentális gondozás, az étkezésben való segítségnyújtás, gyógyszerelés, a bevásárlás, valamint boizonyos ügyintézési feladatok (receptek felíratása-kiváltása, csekkek befizetése stb).

Mennyit kell fizetni?

A gondozónő lakáson töltött ideje után kell térítési díjat fizetni, melynek összege: 750Ft / óra. Ezen összeget utólag, számla ellenében kell megfizetni, vagy a gondozónőnél, vagy az intézmény gazdasági irodájában.

Térségünkben az Önkormányzatok kötelezően ellátandó házi segítségnyújtási feladatát a Kistérségi Gondozási Központ működteti, Nagykáta-i székhellyel. Amennyiben saját, vagy közeli hozzátartozója részére bővebb információra lenne szüksége, akkor teljeskörű tájékoztatást, személyre szóló segítséget tudunk biztosítani a területen dolgozó, intézményi igazolvánnyal rendelkező szociális gondozóink rvén, vagy akár személyesen Intézményünkben (Nagykáta, Petőfi Sándor u. 4/a). Telefonszámunk: 06 29/ 440-304

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.