A kijárási korlátozás Tápiószelén fennmarad!
2020-05-01
VÁLTOZIK A FORGALMI REND AZ M4 GYORSFORGALMI ÚT CEGLÉD ÉS ABONY KÖZÖTTI SZAKASZÁN
2020-05-08
Show all

2020. 05. 04-től az alábbiak védelmi intézkedések lépnek életbe:


2020. május 4-től Magyarországon - Budapest főváros és Pest megye kivételével – az alábbiak védelmi intézkedések lépnek életbe: - A kijárási korlátozás megszűnik.
- Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.
- Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
- A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak.
- Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
- Az élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.
- Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
- A vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
- A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
- A strand, valamint a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható.
- A szabadtéri múzeum és állatkert nyitva tarthat és látogatható.
- A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.
- A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
- A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.
- A vallási közösség szertartása, továbbá – a házasuló felek kivételével – a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.
- A felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben látogatható. A felsőoktatási intézmény kollégiuma hallgatók általi látogatása tilos.